Billede 1. Tina Wibe ved H.O.W. væven i Købehavn. Tina væver alle de forskellige bindinger fra H.O.W. værktøjskassen igennem. Undervejs korrigerer hun trampe rytmen og møderne mellem bindingerne, så arbejdsgangen og formidlingen heraf er logisk for væverne.

Arbejdsgang og æstetik

 

Den nye H.O.W. værkstøjskasse består af fem forskellige vævebindinger, som væverne kan vælge imellem og kombinere i en valgfri komposition.
 Blinde vævere bruger følesansen og den vævetekniske kunnen i denne proces. Svagsynede vævere supplerer følesans og væveteknik med restsyn.

I H.O.W. har vi hele tiden fokus på, at få arbejdsgangene i væveprocessen til også at give det bedste visuelle resultat. I den forbindelse har væveleder hos Blindes Arbejde Tina Wibe og tekstildesigner Rosa Tolnov Clausen arbejdet med skiftene mellem de forskellige vævebindinger.

Vi undersøger, hvordan kan vi skabe den bedste, mest inddragende og hensigtsmæssige arbejdsgang og samtidig få et smukt tekstil.

Tina Vibe er uddannet væver fra Blinde Instituttets Væveskole i 1996. Fra 1997 – 2005 arbejdede Tina på Væveskolen, siden 2005 har hun arbejdet hos Blindes Arbejde på Tomsgårdsvej i København. Tina var med til at starte den nuværende væveafdeling op hos Blindes Arbejde.